Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pomppulinna sinkoutui kymmenen metriä ilmaan Australiassa – viisi lasta kuoli ja useita loukkaantui

Australiassa viisi lasta kuoli ja neljä lasta loukkaantui vakavasti, kun raju tuulenpuuska sinkosi pomppulinnan ilmaan monen metrin korkeuteen. Onnettomuus tapahtui maan eteläosassa Tasmanian saarella torstaina aamupäivällä paikallista aikaa.

Australian yleisradioyhtiön ABC :n mukaan lapset putosivat noin kymmenen metrin korkeudelta.

Aluksi tuli julki tieto, että henkensä menetti kaksi tyttöä ja kaksi poikaa. Kuolonuhrit olivat viranomaisten mukaan viides- ja kuudesluokkalaisia eli todennäköisesti 10–12-vuotiaita.

Myöhemmin torstaina menehtyi yksi turmassa vakavia vammoja saaneista lapsista. Ennen tätä paikallispoliisi kertoi medialle, että sairaalaan viedyistä loukkaantuneista neljä oli kriittisessä tilassa ja viidennenkin vammat ovat vakavia.

Onnettomuus tapahtui Tasmanian pohjoisosassa sijaitsevassa koulussa aamukymmenen aikoihin. Koulun oppilaat olivat juhlistaneet viimeistä kouluviikkoaan ennen joulutaukoa.

Onnettomuuspaikalle lähetettiin useita ambulansseja ja pelastushelikoptereita.

Paikallinen media julkaisi kuvia kyynelehtivistä poliiseista. Maan pääministeri Scott Morrison kuvaili turman olleen murskaava ja käsittämättömän sydäntäsärkevä.

"Vaimoni kuuli kovan pamauksen"

Devonportin koulu oli pyytänyt vanhempia vapaaehtoisiksi torstain tapahtumaan, jonka yhteydessä oli pomppulinnan lisäksi tarjolla muun muassa vesileikkejä, liukumäki ja askartelua.

Koulu kertoi alkujaan Facebook-sivuillaan, että päivän aikana oli tarkoitus juhlia onnistunutta lukuvuotta ja nauttia hauskoista aktiviteeteista luokkatoverien kanssa.

Ilmoitusta seurasi kuitenkin hyytävä päivitys, jossa kerrottiin, että koululla on sattunut onnettomuus. Koulun kerrottiin sulkeutuvan loppupäiväksi, ja vanhempia pyydettiin hakemaan lapsensa kotiin kiireellisesti.

Koulun lähistöllä asuva Bob Smith kertoi ABC:lle nähneensä, kun pomppulinna lensi ilmaan.

– Vaimoni kuuli kovan pamahduksen. Se oli aika traumaattista, Smith kertoi ja kuvaili yhteisön koulun ympärillä olevan tiivis.