Pro jätti lakkovaroituksen Paltalle – vaatii pääsyä ilmailualan sopimusosapuoleksi

Ammattiliitto Pro jätti perjantaina Palvelualojen työnantajille lakkovaroituksen, joka koskee Prohon kuuluvia Ilmailutekniikan ammattiyhdistyksen (ITA) jäseniä. Lakon on määrä kestää 3.–17. tammikuuta. Se koskee Finnairin , Finnair Technical Services -yhtiön, TCRn , Swissportin , Ga Telesis -yhtiön ja Hub Logisticsin toimipaikkoja, joissa työskentelee ITAn jäseniä. Ylityö-, vuoronvaihto- ja komennustyökielto alkaa jo sunnuntaina puolilta öin.

ITAn jäseniin sovelletaan Paltan ja Ilmailualan Unioni IAU:n välistä työehtosopimista. Pro haluaa joko irrottaa jäsenensä tästä sopimuksesta tai päästä mukaan sopimusosapuoleksi. IAU ja Palta eivät ole olleet tähän suostuvaisia.

– ITA:n prolaiset jäsenet ovat vankina sopimuksessa, johon heillä ei ole pitkään aikaan ollut aitoja vaikutusmahdollisuuksia. Tilanne on työehtojen ja sopimusneuvottelujen kannalta kestämätön. Sopimuksia pitää olla neuvottelemassa ne tahot, jotka ovat sopimuksessa enemmistönä ja joihin niitä myös sovelletaan, sanoi Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen tiedotteessa.

Pro vaatii Malisen mukaan myös, että ITAlle annetaan mahdollisuus valita omat luottamusmiehensä ja tehdä paikallisia sopimuksia.

Palta: Piittaamatonta Pron taholta

Palta katsoo Pron työtaistelutoimien osoittavan piittaamattomuutta liiton taholta, kun työtaistelu järjestetään vuodenvaihteessa, kun matkustaminen on vilkasta ja koronatilanne pahenee.

– On vaikea löytää ymmärrystä Pron työtaistelutoimille. Kyseessä on ennen muuta ay-järjestöjen keskinäinen kiista siitä, mikä liitto alan työntekijöitä edustaa työehtosopimusneuvotteluissa. Kärsijöiksi tässä kiistassa joutuvat ilmailualan yritykset ja viime kädessä matkustajat, moitti työnantajapuolta edustava Paltan neuvottelujohtaja Pasi Vuorio tiedotteessa.

Mainos: Keski-Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut