Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kahvipaahtimon ullakkopalo ei vieläkään hallinnassa

Meiran kahvipaahtimolla Helsingissä Aleksis Kiven kadulla aamupäivällä syttynyt ullakkopalo ei ole vieläkään hallinnassa, Helsingin pelastuslaitokselta kerrottiin STT:lle hieman ennen iltakuutta. Palo leviää edelleen rakennuksen ullakkorakenteissa, ja sammutustyöt tapahtuvat yläkautta.

– Se on aika hankalassa ontelorakenteessa ja sitä pystyy vain yläpuolelta kattoa avaamalla sammuttamaan. Se on mennyt aina palo-osastosta toiseen, palomestari Sami Lappalainen kertoo.

Palomestarin arvion mukaan sammutustöissä menee vielä ainakin tunnista kahteen.

– Sitten alkavat jälkivartioinnit, Lappalainen sanoo.

Pakkanen jäädytti sammutusveden

Omat ongelmansa palon sammutukseen hankalan sijainnin lisäksi on aiheuttanut pakkassää, jonka takia sammutusvesi on päässyt jäätymään letkustoihin.

– Nämä suuttimet, joista sammutusvesi tulee, ovat aika pieniä, mutta letkustot saadaan pysymään auki pitämällä vesivirtaus päällä, Lappalainen totesi aiemmin päivällä.

Palava rakennus on evakuoitu. Lähialueen asukkaita kehotetaan runsaan savunmuodostuksen takia pitämään ikkunat ja ovet suljettuina ja ilmastointi pois päältä.

Paikalla on useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Tilanteesta on liikenteelle haittaa ainakin Aleksis Kiven kadulla, Teollisuuskadulla, Fleminginkadulla ja Sturenkadun ympäristössä.

Vahinkojen laajuudesta ei vielä tietoa

Meiran toimitusjohtaja Raimo Sinisalo ei vielä iltakuuden jälkeen pystynyt kertomaan tulipalon vaikutuksista tehtaan tuotantoon.

– Ei päästä tarkistamaan ja tekemään arviota korjauksista, hän sanoi

Rakennuksessa tehdään myös mausteita, mutta niiden valmistus on Sinisalon mukaan kiinteistön toisessa päässä.

– Se kohta mistä on tulipalo tullut, siinä on kahvintuotantoa pelkästään.

Sinisalo arvioikin, että palon syynä on mahdollisesti paahtokoneen tuotantoprosessissa tapahtunut häiriö. Varmuus syttymissyystä saadaan kuitenkin vasta sitten, kun palopaikkaa päästään tutkimaan.