Saksan Bundesbankille löytyi uusi pääjohtaja – edeltäjä Jens Weidmann erosi ennenaikaisesti

Saksan hallitus on nimennyt pitkän keskuspankkiuran tehneen Joachim Nagelin Bundesbankin uudeksi pääjohtajaksi. Nagel seuraa tehtävässä Jens Weidmannia, joka jättää tehtävän vuodenvaihteessa.

Tiukkana inflaatiohaukkana tunnettu Weidmann ilmoitti syksyllä eroavansa ennenaikaisesti. Hän on ajanut tiukempaa rahapolitiikkaa eikä ole hyväksynyt Euroopan keskuspankin avokätistä elvytyspolitiikkaa.

Valtiovarainministeri Christian Lindner tviittasi , että Nagel on kokenut henkilö, joka edustaa Bundesbankissa jatkuvuutta.

55-vuotias Nagel on työskennellyt 17 vuotta Bundesbankin palveluksessa ja on viime vuodesta toiminut keskuspankkien yhteistyötä hoitavassa Kansainvälisessä järjestelypankissa (BIS).

ING -pankin ekonomisti Carsten Brzeski arvioi, että Nagelissa Bundesbank saa Weidmannin tiukkaa linjaa jatkavan pääjohtajan. Viime aikojen kiihtyvä inflaatio on herättänyt erityistä huolta Saksassa, jossa kansakunnan pitkään muistiin on jäänyt Weimarin tasavalta 1920-luvulla, jonka aikana hyperinflaatio kylvi tuhoa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut