YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi helpotuksia Afganistanin avustamiseen

YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi keskiviikkona yksimielisesti Yhdysvaltain ehdottaman päätöslauselman, jolla helpotetaan humanitaarisen avun antamista Afganistanille.

Afganistanilaisten perustarpeisiin tarkoitettu apu ei päätöslauselman mukaan riko pakotteita, joita on asetettu Talebaniin yhdistettyjä toimijoita kohtaan.

Afganistan on taloudellisen romahtamisen partaalla. Kun Taleban palasi valtaan elokuussa, Yhdysvallat jäädytti 9,5 miljardin dollarin (liki 8,4 miljardia euroa) arvosta varoja, jotka kuuluvat Afganistanin keskuspankille.

Aiemmin Yhdysvallat oli ehdottanut, että erivapaus pakotteisiin hyväksyttäisiin tapaus tapaukselta. Tämän esityksen torjuivat veto-oikeudellaan turvallisuusneuvoston pysyvät jäsenet Kiina ja Venäjä.

– Humanitaarisen ja elintärkeän avun täytyy saavuttaa afganistanilaiset ilman mitään esteitä, sanoi Kiinan YK-lähettiläs Zhang Jun tviitissä maanantaina.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut