Yli 2 500 joulupäivän lentoa on peruttu maailmalla koronaviruksen vuoksi

Yli 2 500 joulupäivän lentoa on peruttu maailmanlaajuisesti, selviää Flight Aware -tietokannasta. Syynä on pidetty koronaviruksen leviämisen vaikutuksia. Kuudelta alkuillasta Suomen aikaa myöhästyneitä lentoja joulupäivälle oli kertynyt maailmanlaajuisesti yli 4 500.

Jouluaattona lentoja peruttiin noin 2 400 ja myöhästyneitä lentoja oli noin 11 000. Tapaninpäivälle sunnuntaille peruttuja lentoja on jo yli 800.

Lentoyhtiöt ovat joutuneet perumaan lentoja lentohenkilökunnan sairastumisten tai koronavirukselle altistumisten vuoksi.

Yhdysvalloista lähteviä tai Yhdysvaltoihin saapuvia lentoja peruttiin jouluaattona noin 700. Joulupäivänä yhdysvaltalaislentoja on peruttu jo lähes 900.

Ennen joulua arvioitiin Yhdysvaltain joulumatkustamisen elpyvän edelliseen vuoteen verrattuna.

Yhdysvaltalainen autoalan järjestö American Automobile Association (AAA) arvioi joulukuun puolivälissä, että joulukuun 23. päivän ja tammikuun 2. päivän välillä 109 miljoonaa yhdysvaltalaista matkustaa yli 80 kilometrin päähän. Määrä on liki kolmanneksen suurempi kuin edellisvuonna samaan aikaan.

Omikronmuunnoksen pahentama koronavirustilanne ja lentojen peruutukset voivat kuitenkin vähentää joulunajan matkustusintoa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut