Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutenavuotena ainakin 13 silmävammaa ilotulitteista – vamman silmään saaneiden määrä kasvoi

Uudenvuoden ilotulitteet aiheuttivat tässäkin vuodenvaihteessa useita silmävammoja. Sairaaloissa hoidettiin uudenvuodenpäivänä lauantaina ainakin 13:a silmävamman saanutta.

Helsingin yliopistollisen keskussairaalan (Hyks) silmätautien klinikalla oli hoidettu lauantaihin puoleenpäivään mennessä yhteensä kuutta potilasta, jotka ovat saaneet ilotulitevamman. Potilaista viisi oli ohjattu hoidettavaksi muista sairaaloista: kaksi Hyvinkäältä, yksi Kuusankoskelta ja kaksi Lappeenrannasta. Yksi potilas oli vammautunut pääkaupunkiseudulla.

Näistä kuudesta vammoja saaneesta yksi on alle 15-vuotias lapsi, neljä 18–20-vuotiaita miehiä ja yksi yli 50-vuotias mies.

Muualla maassa eniten silmävammoja tuli tietoon Tampereen yliopistollisen sairaalan toimialueella. Tampereella oli hoidettu lauantai-iltapäivään mennessä kolmea silmävamman saanutta. Nämä vammat olivat keskivaikeita, eivätkä ne vaatineet leikkaushoitoa.

Kuopion silmäklinikalla on puolestaan hoidettu kahta silmävammapotilasta.

Lisäksi yksi silmävamman saanut on ollut hoidettavana sekä Oulun yliopistollisessa sairaalassa että Turun yliopistollisessa keskussairaalassa. Turusta kerrottiin STT:lle, että heillä hoidetun potilaan vamma oli lievä.

Muut sairaalat kuin Hyks eivät kertoneet silmävamman saaneiden ikäluokkaa tai sukupuolta.

Ilotulitevamman silmään saaneiden määrä kasvoi edellisvuotisesta. Vuosi sitten hoidettiin Suomen Silmälääkäriyhdistyksen selvityksen mukaan 11 potilaan silmävammoja sairaaloissa uudenvuodenaattona ja lähipäivinä.

Kauhajoella vakava väkivaltarikos

Ilotulitteisiin liittyi myös tapaus, jossa poliisin epäillään saaneen kuulovamman. Järvenpään keskustan lähistöllä Uudellamaalla ammuttiin puolenyön jälkeen lauantaina ilotuliteraketti poliisiautoa kohti.

Poliisipartion jäsenet olivat käyneet tyhjentämässä asunnon siellä olleista juhlijoista ja olivat palaamassa autoonsa, kun poliisiautoa kohti ammuttiin ilotuliteraketti.

Poliisin mukaan raketin ampuneet kaksi ihmistä pakenivat paikalta juosten, mutta heidät saatiin myöhemmin kiinni.

Partiossa ollut poliisi kävi tapauksen jälkeen sairaalassa. Hänen epäillään saaneen kuulovamman ja hän joutui sairauslomalle, kerrottiin Itä-Uudenmaan poliisista.

Tapausta tutkitaan virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

Vakavampaa rikosta selvitetään uudenvuodenyön jäljiltä Kauhajoella Etelä-Pohjanmaalla. Pohjanmaan poliisi ilmoitti tutkivansa siellä uudenvuodenyönä tapahtunutta vakavaa väkivaltarikosta.

Poliisi oli lauantaina hyvin vaitonainen Kauhajoen tapahtumista. Poliisin tilannekeskuksesta kerrottiin STT:lle, että tutkinta oli niin alkutekijöissään, ettei mitään lisätietoja voitu vielä antaa. Poliisin mukaan uutta kerrottavaa asiasta on aikaisintaan sunnuntaina.