Etelä-Afrikan parlamenttirakennus syttyi uudelleen tuleen

Jo hallintaan saatu tulipalo Etelä-Afrikan parlamenttirakennuksessa on syttynyt uudelleen, kertovat viranomaiset.

Pelastusviranomaisten mukaan palo on syttynyt uudestaan rakennuksen katolla.

Varhain sunnuntaina syttynyt palo on jo tuhonnut muun muassa kansalliskokouksen eli alahuoneen istuntosalin. Rakennuskompleksin vanhan osan katto on romahtanut, ja koko vanha osa on kärsinyt laajoja savu- ja vesivahinkoja.

– Kansalliskokouksen istuntosali on kärsinyt pahimmat vahingot. Sitä ei tulla käyttämään kuukausiin, synkisteli paloviranomaisten edustaja Jermaine Carelse aiemmin maanantaina.

Parlamentin tiedottaja Moloto Mothapo kertoi aikaisemmin, että liekit loimottivat kansalliskokouksen istuntorakennuksessa niin kuumina, että palomiesten oli ajoittain pakko vetäytyä turvaan niiden tieltä.

Yksi ihminen on pidätetty tulipaloon liittyen. Hänet on määrä tuoda oikeuden eteen huomenna.

Korvaamattomia vahinkoja

Rakennuksen vanhin osa on valmistunut vuonna 1884. Sen huoneissa on puupanelointi. Vahingot tulevat olemaan mittavia, ja korvaamattoman arvokkaita historiallisia teoksia on saattanut tuhoutua.

Parlamenttirakennuksen vanhassa osassa on ollut säilössä noin 4 000 vanhaa kirjaa ja taideteosta, joista vanhimmat ovat peräisin 1600-luvulta.

Parlamenttirakennus koostuu kolmesta osasta. Maan kaksikamarisen parlamentin käytössä on nykyään kaksi uudempaa osaa, jotka valmistuivat 1920- ja 1980-luvuilla.

Huhtikuussa Kapkaupungissa raivonnut tulipalo tuhosi osan kaupungin yliopiston kirjastosta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut