Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itävallassa on käytettävä FFP2-suojaimia ulkona liikuttaessa

Itävallan hallitus kertoi torstaina määräävänsä paremman suojaustehon FFP2-hengityssuojaimet pakollisiksi ulkona liikuttaessa. Toimella yritetään estää turvautuminen uuteen koronasulkuun koronaviruksen omikronmuunnoksen levitessä.

Liittokansleri Karl Nehammer luonnehti tilannetta maassa "hyvin vakavaksi". Omikronin tartuttavuustaso aiheuttaa hänen mukaansa "uuden haasteen".

FFP2-hengityssuojaimia on jo tähän mennessä vaadittu Itävallassa muun muassa julkisessa liikenteessä.

Intian koronatilanne huononee taas - vaalikampanjointia on siirretty verkkoon

Intiassa on peruttu vaalikampanjatapahtumia huonontuneen koronatilanteen vuoksi. Raportoitujen tartuntojen määrä on lähes kolminkertaistunut parin päivän aikana.

Yli 200 miljoonan asukkaan Uttar Pradeshin osavaltiossa järjestetään vaalit ensi kuussa, ja kampanjatapahtumissa on ollut valtavia ihmisjoukkoja. Nyt terveysalan asiantuntijat ovat varoittaneet tartuntamäärien eksponentiaalisesta kasvusta ja monet kaupungit ovat asettaneet rajoituksia, ja siten myös useat puolueet ovat keskeyttäneet kampanjatapahtumien järjestämisen ja ryhtyneet kampanjoimaan virtuaalisesti.

Viime vuoden keväällä koronavirus levisi Intiassa rajusti, ja sekä sairaalat että krematoriot olivat täpötäysiä. Tuolloin tartunnoista syytettiin osittain vaalikampanjatapahtumia.

Hallituksen terveysneuvonantajat ovat kertoneet, että kaupungeissa tartuntoja aiheuttaa nyt omikronmuunnos, joka todettiin ensimmäisen kerran Intiassa viisi viikkoa sitten.