Hallinto-oikeus keskeytti kuntosalien sulkupäätöksen Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa

Turun hallinto-oikeus on keskeyttänyt Lounais-Suomen aluehallintoviraston (avi) joulukuun lopussa tekemän päätöksen yksilöliikuntatilojen, kuten kuntosalien sulkemisesta. Liikuntatilat saavat siis jälleen avata ovensa Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa.

Avi oli määrännyt tartuntatautilain nojalla liikuntatiloja suljettavaksi Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa 15. tammikuuta asti.

Kyseessä on hallinto-oikeuden välipäätös, joka liittyy useampaan vireillä olevaan, avin päätökseen kohdistuvaan valitusasiaan. Hallinto-oikeus ratkaisee valitusasiat myöhemmin.

Hallinto-oikeus kertoo tiedotteessaan, että näillä näkymin se ei tule antamaan välipäätöksiä täytäntöönpanon keskeyttämistä koskeviin vaatimuksiin valitusasioissa, jotka koskevat esimerkiksi joukkueurheiluun tai ryhmäliikuntaan käytettäviä tiloja.

Viime viikolla Vaasan hallinto-oikeus linjasi välipäätöksellään, että kuntosalit pidetään suljettuina Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen kunnan alueella. Myös Hämeenlinnan hallinto-oikeus päätti, ettei se keskeytä Etelä-Suomen aluehallintoviraston rajoituspäätöksien toimeenpanoa.

Aiemmin Pohjois-Suomen hallinto-oikeus kumosi välipäätöksellään Pohjois-Suomen avin päätöksen täytäntöönpanon. Ylen mukaan Pohjois-Suomen linjaus poiki valituksia sulkupäätöksistä myös muihin hallinto-oikeuksiin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut