Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kasvomaskit lisäävät viehättävyyttä – brittitutkimus: yksi malli on ylitse muiden: "Emme enää ajattele, että hänellä on sairaus"

Brittitutkijoiden mukaan korona-aikana yleistyneet kasvomaskit lisäävät ihmisten viehättävyyttä, uutisoi The Guardian.

Cardiffin yliopiston tutkijat yllättyivät huomattuaan, että sekä miesten että naisten arvioitiin näyttävän paremmilta, kun maski peitti heidän kasvojensa alaosan.

Kaikista viehättävimmäksi koettiin kirurgisella maskilla peitetyt kasvot.

– Aikana, jolloin tunnemme olevamme haavoittuvia, saatamme kokea kirurgiset maskit rauhoittavana. Näin ollen suhtaudumme niiden käyttäjiin myönteisesti, tohtori Michael Lewis Cardiffin yliopistosta toteaa lehdelle.

Ensimmäinen osa tutkimuksesta tehtiin viime vuoden helmikuussa, jolloin Britanniassa oli totuttu käyttämään kasvomaskeja.

Tutkimuksessa 43 naista arvioi miesten kasvoja. Kangasmaskin käyttäjät arvioitiin huomattavasti viehättävimmäksi kuin he, joilla ei ollut maskia tai joiden kasvot olivat osittain kirjan peittämiä. Voiton vei tavallinen kirurginen kertakäyttömaski.

– Pandemia on muuttanut näkemyksemme maskien käyttäjistä. Kun nyt näemme jonkun käyttävän maskia, emme enää ajattele, että hänellä on sairaus tai minun on välteltävä häntä.

Lewisin mukaan on myös mahdollista, että naamiot tekevät ihmisistä houkuttelevampia, koska ne ohjaavat huomion silmiin.

Ensimmäisen tutkimuksen tulokset on julkaistu Cognitive Research: Principles and Impplications -lehdessä.

Toisessa tutkimuksessa ryhmä miehiä katselee naisia ​maskeissa. Tätä tutkimusta ei ole vielä julkaistu, mutta Lewisin mukaan tulokset vastaavat aiempaa tutkimusta.

The Guardianin mukaan muissa tutkimuksissa on havaittu, että kasvojen vasemman tai oikean puolen peittäminen saa ihmiset näyttämään viehättävämmältä. Tämä johtuu osaksi siitä, että aivot täyttävät puuttuvat osat ja liioittelevat kokonaisvaikutusta.