Ukrainan ex-presidentille maanpetossyytteet ja jättitakuut

Ukrainan ex-presidentille Petro Poroshenkolle luettiin maanantaina maanpetossyytteet pian sen jälkeen kun hän oli palannut takaisin maahan. Poroshenkon takuusummaksi asetettiin huikeat sata miljoonaa hryvniaa (noin 31 miljoonaa euroa).

Poroshenko lähti maasta kuukausi sitten, vain kolme päivää ennen kuin hänen oli määrä tulla oikeuteen. Juttu siirrettiin tämän vuoksi eteenpäin. Poroshenko palasi maahan Puolasta, missä hän on ollut liki koko kuluneen kuukauden ajan.

Ukrainan istuvan presidentin Volodymyr Zelenskyin kiivaana vastustaja tunnettu Poroshenko sanoi koko oikeudenkäynnin olevan poliittinen ja mieltä vailla.

– Viranomaiset ovat sekaisin: sen sijaan, että he taistelisivat Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia vastaan, he yrittävät taistella meitä vastaan, Poroshenko sanoi lentokentällä.

Poroshenko on paitsi ex-presidentti, myös miljardööri, jonka omaisuuden arvoksi on arvioitu noin 1,6 miljardia dollaria.

Mainos: Keski-Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut