Presidentti Niinistö keskusteli Saksan presidentin kanssa

Presidentti Sauli Niinistö on tänään keskustellut Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeierin kanssa. Keskustelun aiheena oli Euroopan huolestuttava turvallisuustilanne, kertoi presidentin kanslia Twitterissä.

Niinistö on viime aikoina käynyt useita puhelinkeskusteluja eri maiden johtajien kanssa. Ukrainan vakava tilanne on ollut keskustelujen pääaiheena. Viikko sitten keskustelukumppanina oli Venäjän presidentti Vladimir Putin.

Marin keskusteli YK:n pääsihteerin kanssa

Pääministeri Sanna Marin (sd.) puolestaan on tänään keskustellut YK:n pääsihteeri Antonio Guterresin kanssa Euroopan turvallisuustilanteesta ja keinoista YK:n ja monenvälisen järjestelmän vahvistamiseksi. Asiasta kertoi valtioneuvosto tiedotteessaan.

Marin kertoi vakavan huolensa Venäjän toimista, joiden myötä Euroopan turvallisuustilanne on heikentynyt. Hän painotti vuoropuhelun merkitystä, Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) roolia ja Euroopan turvallisuuden perusperiaatteiden arvoa.

Mainos: Keski-Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut