Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen Yhdyspankin pääjohtajana toiminut Ahti Hirvonen on kuollut

Pankinjohtaja Ahti Hirvonen on kuollut. Hän kuoli perjantaina 90-vuotiaana. Asiasta kertoi Hirvosen omaisten pyynnöstä lauantaina Nordea STT:lle.

Viipurissa vuoden 1931 maaliskuussa syntynyt Hirvonen toimi uransa aikana muun muassa Suomen Yhdyspankin pääjohtajana vuosina 1989–92. Hänen kautensa osui keskelle 1990-luvun alun lamaa ja pankkikriisiä.

Hirvonen vaikutti myös usean pörssiyhtiön hallituksessa, mukaan lukien Nokian ja Finnairin hallituksissa. Lisäksi hänellä oli useita luottamustoimia hengellisissä yhteisöissä, muun muassa Suomen Lähetysseurassa ja Tuomasyhteisössä. Hän toimi myös poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumattomassa sosiaalialan järjestö HelsinkiMissiossa.

Koulutukseltaan Hirvonen oli kauppatieteiden maisteri.

Suomen Yhdyspankki (SYP) ja Kansallis-Osake-Pankki (KOP) yhdistyivät vuonna 1995, jolloin syntyi Merita. Merita yhdistyi myöhemmin ruotsalaisen Nordbankenin kanssa, jolloin syntyi Nordea.

---

Oikaistu 29.1. julkaistua uutista 31.1. klo 12:47: HelsinkiMissio ei ole hengellinen yhteisö vaan poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö.