Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MTK vaatii: Sudenmetsästysluvat on saatava käyttöön – "Kehityssuunta on kestämätön"

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK vaatii, että susien vahinkoperusteiset ja kannanhoidolliseen metsästykseen perustuvat poikkeusluvat on saatava käyttöön.

Kannanoton taustalla on se, että kaikista Suomen riistakeskuksen kuluvalle metsästyskaudelle myöntämistä poikkeusluvista on valitettu ja ne on asetettu toimeenpanokieltoon.

– Tämä merkitsee käytännössä sitä, että metsästyskausi ehtinee päättyä 15. helmikuuta ennen kuin valitukset on käsitelty, MTK:n tiedotteessa todetaan.

Jo syksyn lausuntokierroksella MTK esitti metsästyskauden pidentämistä maaliskuun loppuun, koska oli ennakoitavissa, että valituksia tehdään.

MTK huomauttaa, että susivahinkojen määrä on kasvussa.

– Viime kesän kotieläimiin kohdistuneet vahinkotapaukset kertovat, että susien ihmisarkuus on vähentynyt entisestään. Toistuvat lammasvahingot pihapiirissä ja vahingot jopa eläinsuojien sisällä kuvaavat kestämätöntä kehityssuuntaa. Suden ihmisarkuuden palauttamisessa kannanhoidollinen metsästys on avainasemassa, MTK kommentoi tiedotteessaan.

MTK vaatii maa- ja metsätalousministeriöltä pikaisia toimenpiteitä.