Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutissuomalaisen gallup: Vain joka neljäs suomalainen vastustaa Nato-jäsenyyden hakemista

Vain joka neljäs eli 24 prosenttia suomalaisista vastustaa sotilasliitto Naton jäsenyyden hakemista. 44 prosenttia katsoo, että Suomen tulisi hakea Naton jäsenyyttä jollain aikavälillä. 32 prosenttia ei osaa ilmaista kantaansa.

Tulokset käyvät ilmi Uutissuomalaisen Tietoykkösellä teettämästä USU-gallupista.

Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Matti Pesu näkee tuloksen vahvistavan alkuvuoden trendiä, jossa Naton kannatus nousee.

– Vastausvaihtoehdot, joissa Natoon liitytään tulevaisuudessa, ovat nostaneet jäsenyyden kannatuksen 44 prosenttiin. Se on heittämällä korkein kannatusluku, mitä tähän kysymykseen on saatu. Ei-vastausten osuus puolestaan on aiempiin kyselyihin verrattuna todella pieni.

44 prosenttia suhtautuu Nato-jäsenyyden hakemiseen siis myönteisesti jollain aikavälillä. Jäsenyyden hakemista välittömästi kannattaa 17 prosenttia kansasta. 14 prosenttia hakisi Nato-jäsenyyttä seuraavan parin vuoden aikana. 13 prosenttia kannattaa hakemista, mutta myöhemmin.

Galluptutkimukseen vastasi 1 000 suomalaista. Tutkimuksen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.