Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SRV myy siivunsa Fennovoimasta venäläiselle vähemmistöomistajalle

Rakennusyhtiö SRV myy 1,8 prosentin omistusosuutensa ydinvoimayhtiö Fennovoimasta . Ostaja on RAOS Voima , joka on venäläisen ydinvoimayhtiö Rosatomin tytäryhtiö.

Samalla SRV irtautuu Hanhikivi 1 -hankkeen rakentamisen projektinjohtosopimuksista. Myynnillä SRV saa vähennettyä velkataakkaansa. SRV tuli Fennovoiman pääomistajan Voimaosakeyhtiö SF:n osakkaaksi vuonna 2015.

Voimaosakeyhtiö SF omistaa Fennovoimasta kaksi kolmannesta, RAOS Voima loput.

Toimitusjohtaja Saku Sipolan mukaan SRV irtautuu Fennovoimasta, koska suunnitellut rakentamisen projektinjohtotehtävät eivät ole toteutuneet.

– Muiden Fennovoiman omistajien tavoin SRV ei ole suuri energiankäyttäjä tai energiayhtiö, vaan olemme vuonna 2015 lähteneet mukaan hankkeeseen nimenomaan rakentamisen liiketoiminnan näkökulmasta, Sipola totesi tiedotteessa.

Omistuksesta irtautuminen tukee yhtiön tavoitetta vähentää velkaantuneisuutta ja keventää tasetta.

Kauppa edellyttää vielä työ- ja elinkeinoministeriön lupaa. Toteutuessaan järjestelyllä ei ole SRV:lle merkittävää tulosvaikutusta.

SRV:n torstaina julkistama tilinpäätös kertoi, että yhtiön tulos kääntyi loppuvuonna tappiolle, erityisesti Tampereen areena -hankkeen ongelmien takia. Koko vuoden liikevaihto laski reilut neljä prosenttia.