Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Italian poliisi löysi kahvipöytään muumioituneen ruumiin – 70-vuotias nainen oli kuolleena kaksi vuotta ennen kuin kukaan huomasi

Italiassa poliisi on löytänyt 70-vuotiaan naisen muumioituneet jäänteet, kertoo Guardian. Lehden mukaan nainen oli kuollut yli kaksi vuotta ennen löytymistään. Poliisi löysi naisen ruumiin istuma-asennosta kahvipöydästä kuolleen kotoa Prestinosta lähellä Como-järveä Lombardian maakunnassa.

Kukaan ei ollut havainnut naisen menehtymistä. Hänen naapurinsa eivät olleet nähneet naista kahteen ja puoleen vuoteen.

Tapaus on nostattanut Italiassa vaatimuksia paremmasta vanhustenhoidosta.

– Tapahtunut sattuu omatuntoomme. Meillä on velvollisuus yhteisönä, joka haluaa pysyä yhtenäisenä, muistaa hänen elämäänsä. Ketään ei tulisi jättää yksin, Italian perheministeri Elena Bonetti kirjoitti Facebook-päivityksessään.

Lähes 40 prosenttia yli 75-vuotiaista italialaisista elää yksin maan tilastokeskuksen vuonna 2018 julkaiseman raportin mukaan. Sama määrä myös kertoi, että heillä ei ole sukulaisia tai ystäviä, joiden puoleen kääntyä tarpeen tullen.

Suomessa tapauksesta uutisoi aiemmin Ilta-Sanomat.