Finanssivalvonnan johtajan virkaan neljätoista hakijaa

Finanssivalvonnan johtajan virkaan jätettiin määräaikaan mennessä neljätoista hakemusta, kertoo Finanssivalvonta tiedotteessaan.

Hakijoiden joukossa ovat muun muassa valtionvarainministeriön alivaltiosihteeri Leena Mörttinen sekä Finanssivalvonnan apulaisjohtaja ja osastopäällikkö Jyri Helenius.

Finanssivalvonnan sisältä johtajaksi hakivat myös osastopäällikkö Kaisa Forsström, yksikönpäällikkö Tero Kurenmaa ja osastopäällikkö Samu Kurri.

Johtajan virkaa hakivat myös esimerkiksi Kilpailu- ja kuluttajaviraston kansainvälisten asioiden johtaja Rainer Lindberg ja Suomen Pankin osastopäällikkö Katja Taipalus.

Valinta tarkoitus tehdä alkukesästä

Hakukuulutuksessa viran kelpoisuusvaatimuksena oli virkaan soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja hyvä perehtyneisyys finanssimarkkinoihin sekä käytännössä osoitettu johtamistaito.

Esityksen johtajan nimittämisestä tekee eduskunnan pankkivaltuustolle Finanssivalvonnan johtokunta. Tavoitteena on, että eduskunnan pankkivaltuusto nimittää Finanssivalvonnan johtajan alkukesästä.

Joulukuussa kerrottiin, että Finanssivalvonnan nykyinen johtaja Anneli Tuominen on nimitetty Euroopan keskuspankin valvontaneuvostoon.

-----

Juttua on korjattu klo 17.10: Lindberg työskentelee nykyisin Kilpailu- ja kuluttajavirastossa, ei Kilpailu- ja viestintävirastossa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut