Jopa puolet kaikista maailman lapsista juo energiajuomia viikoittain

Tuoreen tutkimuskatsauksen perusteella mahdollisesti jopa puolet maailman lapsista juo energiajuomia viikoittain tai vähintään kerran kuukaudessa kertoo Suomalaisen lääkäriseura Duodecimin uutispalvelu. Aiheesta tehdyt tutkimukset eivät kuitenkaan ole kovin laadukkaita, joten tuloksiin kannattaa suhtautua varauksella.

Duodecimin mukaan tutkimuskatsauksessa analysoitiin 15 aiemman katsaustutkimuksen aineistoja ja tuloksia, ja niiden perusteella 50 prosenttia lapsista oli juonut energiajuomia viikoittain tai vähintään kerran kuukaudessa.

Julkaisun mukaan joissain tutkimuksissa energiajuomien lähes päivittäinen käyttö liitettiin terveyshaittoihin, mutta tutkimuksista ei voinut päätellä, mistä yhteydet johtuivat.

Suomessa vuoden 2017 Kouluterveyskyselyn mukaan noin 11 prosenttia peruskoulun 8.–9. luokan pojista ja 5 prosenttia tytöistä juo energiajuomia 3–5 päivänä viikossa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut