Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

28-vuotiaalle miehelle syyte murhasta Helsingin Tapaninvainiossa – ruumis löytyi jäteastiasta

Syyttäjä on nostanut syytteitä Helsingin Tapaninvainiossa marraskuussa paljastuneesta henkirikoksesta. Nelikymppisen miehen ruumis löytyi mattoon käärittynä paritalon jäteastiasta.

28-vuotiasta miestä vastaan on nostettu syyte murhasta ja hautarauhan rikkomisesta. 28-vuotiasta naista syytetään pelastustoimen laiminlyönnistä ja rikoksentekijän suojelemisesta.

Ylen mukaan epäillyt olivat olleet aikaisemmin suhteessa ja uhri oli asunut naisen kanssa samassa asunnossa, missä henkirikos tapahtui.

Syyttäjä Mikko Larkia ei halunnut keskiviikkona tarkemmin valottaa tapahtuneen taustoja tai osallisten keskinäisiä suhteita ennen kuin asian käsittely alkaa käräjäoikeudessa. Käsittelypäiväksi Helsingin käräjillä on määrätty keskiviikko 9. maaliskuuta.

– On vaikeata tässä vaiheessa ottaa niin tarkkaa kantaa motiiveihin, ehkä jätän sen siihen, kun asia pääkäsittelyssä käsitellään. Parisuhdeasiat ja muut ovat ehkä siinä määrin salassa pidettäviä seikkoja, etten niitäkään vielä kommentoi, Larkia sanoi.

Poliisi on aiemmin kertonut, että epäillyn murhan tekotapa oli raaka ja julma ja tekoa oli suunniteltu etukäteen. Poliisin mukaan tekovälineenä oli kirves.

– Poliisin käsityksen mukaan teon taustalla ovat olleet miehen suunnitelmat yhteisestä elämästä naisen kanssa. Esitutkinnassa ei tullut esiin seikkoja, joiden perusteella nainen olisi ollut tietoinen miehen suunnitelmista, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Lindholm sanoi poliisin tiedotteessa pari viikkoa sitten.