Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finnairin mukaan yhtiön lentoliikenne Aasiaan loppuu, jos Venäjä sulkee ilmatilan suomalaiskoneilta – "Ei ole mahdollista operoida kannattavasti"

Venäläisen lentoliikenteen kieltäminen Suomessa voi johtaa merkittäviin seurauksiin Finnairille , kertoo lentoyhtiön henkilöstöviestinnän johtaja Satu Haataja. Hänen mukaansa Finnairin Aasian-liikenne loppuisi, jos Venäjä vastavuoroisesti sulkisi ilmatilansa suomalaisilta koneilta.

– Venäjän ilmatilan kiertäminen pidentää Aasian-lentojen lentoaikaa niin merkittävästi, niin niitä ei ole mahdollisesti operoida kannattavasti, Haataja kertoo.

Haatajan mukaan Finnair lentää tällä hetkellä matkustaja- tai rahtilentoja kymmeneen Aasian kohteeseen. Kahteen kohteeseen lennetään myös Tukholmasta.

Finnair on lentänyt korona-aikana Aasiaan normaalitilannetta vähemmän lentoja.

Kaiken kaikkiaan Finnairin liikenneohjelmassa on noin 70 kohdetta.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) kertoi viime yönä Twitterissä , että Suomi valmistautuu ilmatilan sulkemiseen venäläiseltä lentoliikenteeltä.

Valtioneuvostosta tai liikenne- ja viestintäministeriöstä ei ole vielä tarkennettu ilmatilan sulkemisen yksityiskohtia, kuten esimerkiksi sen aikataulua.

Monet Euroopan maat ovat myös ilmoittaneet ilmatilansa sulusta venäläiskoneilta.

Saksalaisen ARD-kanavan toimittaja Matthias Deiss kertoi myöhään eilen Twitterissä , että Euroopan unionin maat olisivat sopineet ilmatilojensa sulkemisesta yhdessä. Päätökset suluista olisivat kuitenkin tiettävästi kansallisia, eivät unionin.

Ilmatilan sulkeminen liittyy Venäjän hyökkäykseen Ukrainassa.

Italia, Tanska, Belgia ja Irlanti liittyvät venäläiskoneiden ilmatilasulkuun

Italia, Tanska, Belgia, Irlanti ja Ranska liittyivät sunnuntaina Euroopan maiden joukkoon, jotka sulkevat ilmatilansa venäläiseltä lentoliikenteeltä. Asiasta kertoivat Italian pääministerin kanslia , Belgian pääministeri Alexander de Croo, Tanskan ulkoministeri Jeppe Kofod ja Irlannin ulko- ja puolustusministeri Simon Coveney Twitter-tileillään.

– Euroopan taivaat ovat avoimia niille, jotka yhdistävät ihmisiä, eivät niille, jotka pyrkivät käymään raakalaismaisesti kimppuun, kertoi de Croo Twitter-viestissään.

Saksan liikenneministeriö ilmoitti , että venäläiskoneiden sulku Saksan ilmatilassa alkaa sunnuntaina kello 16 Suomen aikaan. Saksan sulku on voimassa kolme kuukautta.

Ranskan liikenneministeri Jean-Baptiste Djebbari tviitttasi , että Ranskan osalta kielto astuu voimaan illalla, mutta ei kertonut kellonaikaa.

Flightradar -sivuston mukaan ainakin Baltian maat, Britannia, Romania, Slovenia, Puola, Bulgaria ja Tsekki ovat jo aloittaneet ilmatilansa sulun venäläiseltä lentoliikenteeltä. Venäjä on reagoinut sulkemalla maiden lentoliikennettä vastaavasti Venäjän ilmatilasta.