Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän Sberbank jättää Euroopan markkinat

Venäjän suurin pankki Sberbank ilmoittaa jättävänsä Euroopan markkinat jouduttuaan länsimaiden pakotteiden kohteeksi Ukrainan sodan seurauksena.

Pankki ilmoitti, että sen eurooppalaisista tytäryhtiöistä on ollut epänormaalia talletuspakoa. Lisäksi yhtiön työntekijöiden ja konttorien turvallisuus on ollut uhattuna.

Sberbank on Euroopassa toiminut kahdeksassa maassa eli Saksassa, Itävallassa, Unkarissa, Tshekissä, Sloveniassa, Serbiassa, Kroatiassa ja Bosnia-Hertsegovinassa. Pankin Itävallan-yksikön verkkosivujen mukaan pankilla on Euroopassa kaikkiaan noin 773 000 asiakasta.

Itävallan verkkosivuillaan Sberbank toteaa, että maan finanssivalvonta on tiistaina irtisanonut pankin toimiluvan ja tiedottaa, että asiakkaiden talletukset on suojattu 100 000 euroon asti, pankki kertoo. Euroopan keskuspankki arvioi jo maanantaina Sberbankin eurooppalaisen tytäryhtiön kaatuvan.

Entinen pääministeri Esko Aho (kesk.) oli pankin hallituksen jäsen vuodesta 2021, mutta vetäytyi siitä viime viikolla.