Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläismiljardöörit löysivät "piilopaikan" ökyjahdeilleen – kohuoligarkin alus lähti liikkeelle tiistaina, määränpäätä ei tiedetä

Venäläiset miljardöörit ovat löytäneet sopivan "piilopaikan" luksusjahdeilleen. Reutersin mukaan lännen pakotteiden piiriin joutuneiden oligarkkien superkalliita aluksia on nähty ankkurissa tai risteilemässä Malediiveilla.

Intian eteläkärjen lounaispuolella sijaitsevalla saarivaltiolla ei ole luovutussopimusta Yhdysvaltojen kanssa.

Reuters kertoo, että Ranskan viranomaiset ottivat viime viikolla väliaikaisesti haltuunsa neljä rahtialusta ja yhden luksusjahdin, joilla oli yhteyksiä pakotteiden piiriin joutuneisiin venäläisiin oligarkkeihin.

Viime aikoina otsikoihin nousseen kohuoligarkki Roman Abramovitšin 140-metrinen Solaris-alus on tiettävästi lähtenyt liikkeelle eilen tiistaina Barcelonasta. Chelsean jalkapallojoukkueen omistajana tunnetuksi tulleen Abramovitšin huippujahti on ollut Barcelonan telakalla viime vuoden lopulta lähtien.

Liikkeelle lähteneen aluksen määränpäätä ei tiedetä.

– Emme koskaan kommentoi jahdin tai muiden ajoneuvojen liikkeitä, Abramovitšin tiedottaja sanoi Reutersin mukaan.

Solaris-aluksen hinnaksi on arvioitu nykykurssin mukaan miltei 500 miljoonaa euroa. Sitä pidetään maailman kalleimpana mittatilaustyönä tehtynä luksusjahtina. Aluksella on lähes 50 hyttiä kahdeksassa kerroksessa.