Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

YK:n tiedossa ei ole biologisia aseita koskevaa ohjelmaa Ukrainassa

YK tyrmäsi perjantaina väitteet Yhdysvaltain ja Ukrainan biologisia aseita koskevasta ohjelmasta. Maailmanjärjestön aseistariisunta-asioiden alipääsihteerin Izumi Nakamitsun mukaan YK ei ole tietoinen tällaisesta ohjelmasta.

Nakamitsu puhui YK:n turvallisuusneuvoston kokouksessa perjantaina.

Turvallisuusneuvosto oli koolla Venäjän pyynnöstä. Venäjän YK-lähettiläs Vasili Nebenzja väitti, että Ukrainalla oli käytössään 30 laboratorion verkosto biologisten kokeiden tekemiseen.

Sekä Yhdysvallat että Ukraina ovat jo aiemmin kiistäneet tällaisten biologisia aseita tuottavien laboratorioiden olemassaolon.

Yhdysvaltain YK-lähettiläs Linda Thomas-Greenfield syytti Venäjää siitä, että ainoa syy turvallisuusneuvoston koollekutsumiseksi oli "valehtelu ja harhaanjohtavien tietojen levittäminen".

Britannian YK-lähettiläs Barbara Woodward puolestaan sanoi, että Venäjä on käyttänyt turvallisuusneuvostoa lausuakseen "sarjan villejä, täysin perättömiä ja vastuuttomia salaliittoteorioita".