Kunta-alan uusi ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa

Kunta-alan uusi ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa tänään. Kielto on voimassa sunnuntaihin asti. Kiellon ulkopuolelle rajataan työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle tai terveydelle.

Syy ylityö- ja vuoronvaihtokiellolle on työmarkkinaneuvotteluiden kariutuminen. Työntekijöitä edustavien Jukon, Jytyn ja JHL:n sekä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajien (KT) välistä riitaa on yritetty sovitella tuloksetta jo aiemmin.

Keskeiset kiistakysymykset liittyvät palkkoihin. Kunta-alan työntekijät vaativat tuntuvia palkankorotuksia.

Työnantajapuoli KT on pitänyt vaatimuksia täysin ylimitoitettuina. Työnantajapuolen laskelmien mukaan koko kunta-alaa koskevien palkkaohjelmien rahoitustarve olisi yhteensä yli 12 miljardia euroa viiden vuoden aikana. Toteutuessaan ne nostaisivat työvoimakustannuksia lähes 20 prosenttia.

--

Korjattu aiempaa uutista kello 7.20: Toisin kuin jutussa aiemmin virheellisesti väitettiin, nyt alkanut ylityö- ja vuorovaihtokielto ei koske Tehyn ja Superin jäseniä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut