Ruokahävikkiä voi pienentää myös ostamalla ravintoloiden ylijäämäannoksia – "Tilaamme ruokaa vähintään kerran viikossa"

Hävikkiruoasta tehdyt tuotteet ovat entistä näkyvämpiä kauppojen hyllyillä.

Suomalaisissa kotitalouksissa syntyy kolmannes kaikesta ruokahävikistä. Luonnonvarakeskuksen mukaan kotitaloudet heittävät ruokaa roskiin keskimäärin 20–25 kiloa henkilöä kohden vuodessa. Sama määrä hävikkiä syntyy yhteenlaskettuna myös kaupoissa ja ravintoloissa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Keski-Uusimaan sisällöt.

Tilaa 3 kk 4 €/kk Tilaa 6 vk 3,50 €/vk

Digitilauksen sisältö

  • Keski-Uusimaa.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti ja digiliitteet
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi