Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on Putinin terveydentila? – Venäläinen tutkivan journalismin sivusto: keskimäärin yhdeksän lääkäriä huolehtii presidentistä

Venäjän presidentti Vladimir Putin näyttää olevan yhä enemmän huolissaan terveydestään. Lokakuussa 70 vuotta täyttävä Putin ympäröi itseään suurella joukolla lääkäreitä, kirjoittaa venäläinen tutkivan journalismin Project-uutissivusto.

Projectin mukaan Putin on kärsinyt vuosien varrella ainakin selkäongelmista ja on kiinnostunut kilpirauhassyövästä. Selkävaivat on yhdistetty hänen putoamiseensa hevosen selästä.

Putinin lehdistösihteeri Dmitri Peskov on kiistänyt Projectin artikkelin tultua julki, että Putinilla olisi syöpä.

Artikkelissa kerrotaan esimerkiksi, että Putinin ollessa Sotsissa marras–joulukuun vaihteessa 2019, hän ei näyttäytynyt julkisuudessa ja jopa 13 lääkäriä tuli tapaamaan häntä. Keskimäärin Putinin terveyttä hoitaa artikkelin mukaan yhdeksän lääkäriä.

Putinin väitetään olevan kiinnostunut myös vaihtoehtolääketieteestä, vaikka hänen henkilökohtaisessakin lähipiirissä on paljon lääkäreitä.

Project listaa ajanjaksoja, jolloin Putin on kadonnut epäilyttävästi pidemmäksi aikaa julkisuudesta. Esimerkiksi viime syyskuun puolivälissä hän yllättäen eristäytyi loppukuuksi vedoten olleensa koronaan sairastuneiden lähellä. Projectin mukaan presidentillä saattoi olla jokin kilpirauhaseen liittyvä operaatio tuolloin.

Viime aikoina Putinin on nähnyt pitävän varsin suurta etäisyyttä esimerkiksi kokouksissa.

Venäjän viranomaiset julkistivat Projektin viime vuonna "ei-toivotuksi järjestöksi". Projektin toiminta on kielletty Venäjällä.