S-ryhmältä vaadittu oikeudessa miljoonia ruplia "vuokrasopimusrikkomuksista" Pietarista vetäytymisen takia – Kansallistaako Venäjä maan Prismat?

S-ryhmän mukaan Prismat ovat suljettu ja viimeiset hotellit suljetaan kuun loppuun mennessä.

S-ryhmä on ollut Pietarissa jo oikeudessa vetäytymisestään Venäjän markkinoilta, kertoo RBC-lehti. Venäjän hyökättyä Ukrainaan S-ryhmä päätti lopettaa pikaisesti kaikki 16 Prismaansa Pietarissa.

Liikekeskusten hallintayhtiöt ovat vaatineet vuokrasaataviaan oikeusteitse. Niitä edustava Europolis Baltic Rus on venäläismedia RBC:n mukaan perännyt S-ryhmän venäläiseltä tytäryhtiötä 3,8 miljoonaa ruplaa vuokrasopimusrikkomuksesta.

S-ryhmältä on vaadittu oikeusteitse myös omaisuuden takavarikointia. Oikeus ei kuitenkaan ole suostunut takavarikoimaan S-ryhmän omaisuutta tai varoja Pietarissa, kertoo RBC.

S-ryhmä ei halua kommentoida oikeuskäsittelyä mitenkään. Markkinointi- ja viestintäjohtaja Pekka Haverinen toteaa Uutissuomalaiselle, että kaikki Pietarin Prismat on suljettu.

Yksi kolmesta S-ryhmän hotellista on myös suljettu Pietarissa ja loput suljetaan tämän kuun aikana.

– Toiminnan lopettamisprosessi on vielä kesken ja Venäjän uusista säädöksistä johtuen se on varsin monimutkainen, Haverinen toteaa.

Venäjä ilmoitti aiemmin, että se kansallistaa Venäjän markkinan jättävien yhtiöiden omaisuutta. Venäläinen RBC-lehti kertoo kuitenkin Telegramissa, että ulkomaisen omaisuuden kansallistamista on lykätty.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut