Tällainen on Venäjän operaatiota Ukrainassa johtava "Syyrian teurastaja" – "Hän on pahimmista pahin"

Osa sotilasanalyytikoista pelkää sodan Ukrainassa siirtyvän entistä raaempaan vaiheeseen. Näkemystä perustellaan NBC Newsissä muun muassa sillä, että Venäjällä on nimitetty Ukraina-operaation johtoon hurjan maineen saanut kenraali Aleksandr Dvornikov, 60.

Dvornikov johti venäläisjoukkoja Syyrian sodassa. Syyriassa hänen sanottiin kohdistaneen julmuuksia siviilejä kohtaan.

– Uusi nimitys osoittaa, että Vladimir Putin aikoo jatkaa tätä konfliktia kuukausia, ellei vuosia. Dvornikov tunnetaan nimellä Syyrian teurastaja, eläkkeellä oleva amiraali ja Yhdysvaltain Euroopan ja Naton joukkojen ex-komentaja James Stavridis sanoi sunnuntaina NBC Nightly Newsissä.

Stavridisin mukaan Dvornikovin nimitys on Venäjän yritys murtaa ukrainalaisten taistelutahtoa.

– Dvornikov käytti terrorismin työkaluja koko ajan Syyriassa, muun muassa kidutuskeskuksia, järjestelmällisiä raiskauksia ja hermomyrkkyjä. Hän on pahimmista pahin.

NBC News muistuttaa kirjoituksessaan, että lokakuussa 2016 YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Zeid Ra'ad al Hussein kuvaili Syyrian Aleppoa teurastamoksi ja hirvittäväksi kivun ja pelon paikaksi, jossa pienten lasten ruumiit olivat loukussa raunioiden alla ja jossa raskaana olevia naisia pommitettiin tarkoituksella.

NBC Newsin mukaan Dvornikovin nimitys virtaviivaistaa Venäjän komentoketjua Ukrainan sodassa, sillä Dvornikovin kerrotaan korvaavan yksin kolme sotaa aiemmin johtanutta komentajaa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut