Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salmonellaa mahdollisesti sisältävien Kinder-tuotteiden valmistusmaa on selvillä – näin tunnistat turvallisen munan

Turvallisten Kinder-munien valmistusmaa on selvitettävissä, tiedottaa Ruokavirasto. Aiemmin julkisuudessa on kerrottu Ferrero Scandinavia AB:n markkinoimien Kinder-tuotteiden takaisinvedosta, sillä niiden epäillään aiheuttaneen salmonellatapauksia useassa EU-maassa.

Kyseiset tuotteet on valmistettu Ferreron Belgian Arlonissa sijaitsevassa tehtaassa, mutta Kinder-tuotteita valmistetaan myös muissa Ferreron tehtaissa. Niiden valmistamiin tuotteisiin ei liity samanlaisia epäilyjä, vaan tuotteet ovat saaneet olla myynnissä tavalliseen tapaan. Suomessa on markkinoilla ainakin Puolan tehtaalla valmistettuja Kinder-tuotteita.

Forssalainen Oy Scandic Trading House Ltd on ollut yhteydessä Ruokavirastoon ja selventänyt, miten kuluttaja voi helposti tunnistaa, onko Kinder-merkkinen pääsiäisherkku valmistettu Puolassa, ja siten turvallinen syötäväksi.

Ruokavirasto listaa kaksi selvitystapaa: Puolassa valmistetussa tuotteessa valmistuspaikka (Warszawa, Polonia) on merkitty selvästi, ja päiväysmerkinnän tyyli ja väri on eri, kuin Belgiassa valmistetuissa tuotteissa.

Puolasta putkahtaneen tuotteen päiväsymerkintä on oranssilla pohjalla olevaa valkoista tekstiä. Belgialaisvalmisteisen tuotteen merkintä on vaakatasossa, mustalla tekstillä valkoisella pohjalla.

Kuvien tuotteisiin ei liity takaisinvetoa, vaan ne havainnollistavat Puolassa valmistettuja tuotteita, joita voi tämänhetkisen tiedon mukaan nauttia normaalisti.