Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Tämä saattaa olla viimeinen viestini" – piiritetyssä Mariupolissa ukrainalaiset käyvät epätoivoista taistelua hirvittävissä oloissa

Ukrainalainen komentaja on pyytänyt kansainvälisiä evakuointitoimia Mariupoliin, sillä tilanne on ukrainalaisten näkökulmasta kestämätön.

Ukrainan merijalkaväkiprikaatin komentaja, majuri Serhii Volyna kertoi tiistai-iltana puhelimitse CNN:lle olosuhteista, joissa taisteluja piiritetyssä Mariupolissa käydään.

– Minulla on viesti maailmalle. Se saattaa olla viimeinen viestini, koska meillä on vain muutama päivä tai jopa tunteja jäljellä. Vetoamme maailman johtajiin, jotta meidät vietäisiin jonkin kolmannen valtion alueelle turvaan, Volyna sanoi CNN:lle.

Ukrainan sotilasjoukkoja ja siviilejä on loukussa Mariupolissa Azovstalin terästehtaalla Venäjän voimakkaan pommituksen alla.

Mariupolin poliisin edustaja kertoi CNN:lle, että ruoka- ja vesivarannot ovat hupenemassa voimakkaan pommituksen keskellä.

Volyna kuvaili tilannetta tehtaalla kriittiseksi. Tehtaan alueella on suuri määrä haavoittuneita sotilaita ja rajalliset mahdollisuudet hoitotoimiin.

– Olemme täysin piiritettyinä. Haavoittuneita sotilaita on noin 500, ja heille on erittäin vaikeaa antaa lääketieteellistä hoitoa. He kirjaimellisesti mätänevät, Volyna kuvasi oloja.

Volynan mukaan alueella on myös siviilejä.

– Kaupunki tuhoutuu. Vihollisryhmiä on meitä kymmeniä kertoja enemmän. Heillä on täydellinen etulyöntiasema ilmassa sekä tykistön, kaluston ja miehistön osalta. Taistelemme viimeiseen asti, mutta meillä on hyvin vähän aikaa jäljellä.