Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rion karnevaalit järjestettiin ensimmäistä kertaa koronatauon jälkeen

Rion karnevaalit järjestettiin taas koronatauon jälkeen Rio de Janeirossa Brasiliassa.

Läpi yön kestävät sambakoulujen festivaalit alkoivat perjantaina perinteiseen tapaan ihmisten tanssiessa kulkueessa kimmeltävissä asuissa, rytmikkään musiikin tahdissa. Noin 75 000 ihmisen on arvioitu osallistuvan karnevaaleihin molempina päivinä.

Kaikkien tanssijoiden ja osallistujien on näytettävä todistus otetuista koronarokotuksista.

"Olen niin onnellinen"

Viimeksi festivaalit järjestettiin keväällä 2020. Koronaepidemia iski Brasiliaan voimalla johtaen yli 660 000 ihmisen koronaan liittyvään kuolemaan. Vain Yhdysvalloissa on rekisteröity enemmän koronaan liittyviä kuolemia kuin Brasiliassa.

– Olen niin onnellinen. Uskon, että monet itkevät, kuten minä, sanoi 48-vuotias tanssikoreografi Ana Vieira, joka otti osaa kulkueeseen.

– Karnevaalit ovat elämää. Voit nähdä onnen ihmisten kasvoilla kahden pitkän kotona vietetyn vuoden jälkeen. Karnevaaleja on ikävöity, hän sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Rita Marcelino, 62-vuotias taloudenhoitaja, kertoi menettäneensä korona-aalloissa useita sukulaisiaan ja ystäviään.

– En pystynyt nukkumaan yöllä, kun olin niin innoissani, Marcelino sanoi karnevaaleista.

Brasilian väestöstä 75 prosenttia on saanut täyden rokotesuojan. Koronavirukseen liittyvien kuolemien lukumäärä on laskenut vuoden takaisesta yli 3 000 koronakuolemasta päivässä noin sataan päivässä.