Tuomioja puolustaa puheitaan suomalaismedian "sotapsykoosista"

SDP:n kansanedustaja ja ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Erkki Tuomioja perustelee Twitterissä, miksi hän käytti sotapsykoosi-sanaa kuvatessaan suomalaismedian toimintaa Suomen Nato-keskustelussa. Tuomiojan mukaan totta on Venäjän sodankäynti sotarikoksineen, mutta ei välttämättä kaikki muu mitä nyt levitetään. Vaikka siitä, että halu pohtia Naton jäsenyyden vaihtoehtoja olisi putinismia, Tuomioja kirjoittaa.

Tuomioja sanoi tällä viikolla yhdysvaltalaisen radiokanava NPR:n haastattelussa, että Suomeen on juurtunut pelko, jota media myös ruokkii ja että media on tavallaan sotapsykoosissa. Hän ei pitänyt realistisena pelkoa, että Suomi voisi odottaa joutuvansa minä päivänä tahansa hyökkäyksen kohteeksi.

Tuomioja sanoi myös olevansa huolissaan keskustelun tasosta. Nato-jäsenyyttä kyseenalaistava leimataan Putinin agentiksi, hän kuvasi haastattelussa.

Tuomiojan haastattelun nosti esiin Ilta-Sanomat eilen.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut