Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sauli Niinistö ja Sanna Marin onnittelivat Macronia

Helpotus näkyi eurooppalaisten johtajien reaktioissa.

Presidentti Sauli Niinistö on onnitellut Ranskan Emmanuel Macronia presidentinvaalien voitosta. Ranskankielisessä tviitissään Niinistö toteaa, että Suomen ja Ranskan väliset suhteet ovat erinomaiset.

Niinistö sanoo olevansa vakuuttunut, että Suomen ja Ranskan välinen yhteistyö jatkaa syvenemistään lähivuosina niin kahdenvälisellä, eurooppalaisella kuin kansainvälisellä tasolla.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) tviittasi myös lämpimät onnittelunsa Macronille. Marin sanoi odottavansa innolla tilaisuutta jatkaa yhteistyötä Euroopan, turvallisuuden sekä Suomen ja Ranskan läheisten suhteiden puolesta.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel sanoi tuloksen merkitsevän sitä, että EU voi luottaa Ranskaan tulevan viiden vuoden ajan.

– Näinä vaikeina aikoina tarvitsemme vakaata Eurooppaa ja Ranskaa, joka on täysin sitoutunut EU:n suvereniteetin vahvistamiseen, Michel tviittasi.

Myös Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen onnitteli heti Macronia vaalivoiton johdosta.

Onnittelut saatiin myös Britannian pääministeri Boris Johnsonilta, joka tviittasi, että Ranska on yksi Britannian läheisimmistä ja tärkeimmistä liittolaisista.

Italian pääministeri Mario Draghi sanoi lausunnossaan, että Macronin voitto on hyvä uutinen koko Euroopalle.

Saksan liittokansleri Olaf Scholz kutsui Ranskan vaalitulosta "luottamuslauseeksi Euroopalle".