Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Zelenskyi paljastaa Time-lehdelle, kuinka venäläiset laskuvarjojoukot yrittivät koko perheen salamurhaa – "Ennen sitä iltaa olimme nähneet sellaista vain elokuvissa"

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on kertonut amerikkalaiselle Time-lehdelle, kuinka lähellä Venäjän joukot olivat hänen vangitsemistaan tai salamurhaansa hyökkäyksen alkuaikoina.

Kun Venäjä vyöryi rajan yli 24. helmikuuta, Zelenskyi ja hänen vaimonsa Olena Zelenska menivät kertomaan 17-vuotiaalle tyttärelleen ja 9-vuotiaalle pojalleen, että nyt pitää valmistua pakenemaan kotoa.

– Herätimme heidät, koska ulkoa kuului kovia ääniä ja räjähdyksiä, Zelenskyi totesi Timelle.

Syynä oli Ukrainan armeijan tieto, jonka mukaan venäläinen laskuvarjojoukko oli tullut Kiovaan tappaakseen tai vangitakseen presidentti Zelenskyin sekä hänen perheensä.

– Ennen sitä iltaa olimme nähneet sellaista vain elokuvissa, Zelenskyin kansliapäällikkö Andriy Yermak kertoi Time-lehdelle.

Tulitaistelujen puhjettua hallintokorttelissa vartijat sammuttivat valot sekä toivat luodinkestävät liivit ja rynnäkkökiväärit Zelenskyille avustajineen.

Time-lehden mukaan venäläiset joukot yrittivät kaksi kertaa hyökätä taloon, jossa Zelenskyi perheineen oli vielä sisällä.

Presidentti ei halunnut poistua asunnostaan, eikä lähteä maanpakoon. Päinvastoin, hän käveli ulos pihalle nauhoittamaan kuuluisaksi nousseen videoviestinsä.

Sillä hetkellä Zelenskyi sanoi tulleensa todella tietoiseksi roolistaan sodassa.

– Ymmärrät, että he katsovat, hän kertoi Time-lehdelle ja jatkoi:

– Olet symboli. Sinun on toimittava niin kuin valtionpäämiehen on toimittava.

Time-lehden artikkelista on uutisoinut aiemmin The Guardian.