Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miten saat lapset pitämään kasviksista, miten Venäjä vaikuttaa Suomen talouteen? – näköislehti kertoo tämän ja paljon muuta vapunpäivän jälkeisenä maanantaina

Näköislehti ilmestyy verkossa ja sovelluksessa joka päivä, myös vapunpäivän jälkeisenä maanantaina 2.5. Tässä maistiaiset tulevasta tarjonnasta:

1. Isillä on yllättävän suuri merkitys siihen, oppivatko lapset pitämään kasviksista ja marjoista, sanoo tutkija Kaisa Kähkönen. Hänen mukaansa on tärkeää opettaa lapset terveelliseen ruokaan myös ottamalla heidät mukaan kauppareissuille ja ruuanlaittoon.

2. Poliisi on läsnä katukuvassa, joten miksei poliisi olisi myös muissa paikoissa, joissa ihmiset ovat. Näin miettii omaa työnkuvaansa Itä-Suomen poliisilaitoksen nettipoliisi Daniel Kalejaiye.

– Nimenomaan tässä ajassa tarvitaan positiivisuutta. Tuntuu, että kaikki on jotenkin sekaisin. Vanhemmat eivät tiedä miten lapsia kasvattaa ja miten puuttua, jos jokin menee pieleen, Kalejaiye sanoo.

3. Kahvi on nyt huippukallista, mutta paahtimo Kahiwan toimitusjohtaja Joonas Reinikainen näkee asiassa hyviäkin puolia:

– Kahvia pitäisi tehdä juuri sen verran kuin aiotaan nauttia, eikä keittää hävikkiä. Suomalaisista sanotaan, että juomme eniten kahvia maailmassa. Itse asiassa suomalaiset kaatavat eniten kahvia viemäriin.

4. Interrail alkoi kesällä 1972, tasan 50 vuotta sitten. Edullinen matkustusmahdollisuus oli Suomen nuorille ennenkokematon mahdollisuus, josta tuli suoranainen sukupolvikokemus. Yksi ensimmäisistä interreilaajista oli sittemmin muun muassa poliitikkona tunnetuksi tullut Pekka Sauri.

5. Ruplan arvo ei tule nousemaan, vaikka sota loppuisi, sanoo Lappeenrannan–Lahden teknillisen yliopiston LUT-kauppakorkeakoulun professori Juha Väätänen. Venäjällä on Väätäisen mukaan edessä pitkä taantumajakso, jolla on vaikutuksensa myös Suomen talouteen.