Marin vappupuheessaan: Kun Venäjältä ostetaan energiaa, sillä rahoitetaan sotaa

SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin sanoi vappupuheessaan, että Suomi on valmis Venäjää vastaan kohdistettaviin energiapakotteisiin. Marin korosti, että kun Venäjältä ostetaan energiaa, sillä rahoitetaan sotaa, ja tämän on loputtava.

Suomen mahdolliseen Nato-jäsenyyteen Marin viittasi toteamalla, että nyt on aika esittää kysymyksiä ja saada vastauksia.

– Helppoja ratkaisuja ei ole, mutta ratkaisuja on siitä huolimatta tehtävä. Meillä on nyt oltava rohkeutta ja viisautta, hän sanoi.

Marin sanoi myös, että Suomi on valmis auttamaan Ukrainaa niin kauan kuin on tarpeen ja osallistumaan myös maan jälleenrakentamiseen.

"SDP on valmis puolustamaan työntekijöiden oikeuksia lainsäädännön kautta"

Marin otti puheessaan kantaa myös työmarkkinatilanteeseen. Hän sanoi, että työmarkkinoiden sopimusjärjestelmä on myllerryksessä ja suoranaisen horjuttamisen kohteena.

Marin sanoi, että jos järjestelmä murenee, SDP on valmis puolustamaan työntekijöiden oikeuksia myös lainsäädännön kautta.

– On tärkeää varmistaa, että työmarkkinoilla heikommassa asemassa olevalla on aina asiallinen edustus ja työntekijöiden oikeudet toteutuvat. Tämä tarkoittaa esimerkiksi luottamusmiehen aseman säätämistä lakiin ja joukkokanneoikeuden luomista työntekijöiden oikeuksien turvaamiseksi.

Marin piti vappupuheensa Turussa vasemmiston yhteisessä vappujuhlassa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut