Ruotsin ulkoministeri uskoo Suomen hakevan Naton jäsenyyttä – Ruotsin oma kanta Natoon ei Linden mukaan kallistu vielä mihinkään suuntaan

Ruotsin ulkoministeri Ann Linde sanoo Ruotsin yleisradion SVT:n haastattelussa uskovansa, että Suomi hakee sotilasliitto Naton jäsenyyttä. Linden mukaan näin voi sanoa melkoisella varmuudella.

Linde viittasi Suomen ulkoasianvaliokunnan viimeviikkoiseen Ruotsin-vierailuun ja lisäsi edustajien sanoneen vierailun aikana, että julkinen mielipide on muuttunut paljon ja liki kaikki puolueet ovat muuttaneet mieltään Venäjän toimien vuoksi.

Linde ei vastannut siihen, mikä Ruotsin tilanne Nato-harkinnan suhteen on. Hänen mukaansa kanta ei kallistu vielä mihinkään suuntaan.

– Se on vähän liian aikaista. Keskusteluita on niin paljon jäljellä, Linde sanoi.

Linde kuitenkin myönsi, että Suomen Nato-päätöksellä on suuri rooli Ruotsin toiminnan suhteen ja Suomen päätöstä on analysoitava.

– Ruotsi ja Suomi ovat olleet sotilaallisesti liittoutumattomia. Se on laskenut jännitteitä alueellamme, se on palvellut Ruotsia hyvin, se on edistänyt alueemme vakautta, Linde sanoi.

Jos Suomi päättää liittyä Natoon, muuttuu tämä tilanne Linden mukaan.

– Ja sitten on katsottava, mitä johtopäätöksiä siitä tulee.

Linde vierailee ensi viikolla Yhdysvaltain Washingtonissa ja Kanadan Ottawassa tapaamassa ulkoministerikollegoitaan. Linden mukaan Ruotsilla ei ole Yhdysvalloilta tai Kanadalta tiukkoja turvatakuita mahdollisen Naton jäsenyysprosessin ajaksi.

– Tiukat turvatakuut saa vain jos olet Naton jäsen, mutta muita vakuutuksia on mahdollista saada, Linde sanoi.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut