Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi otti kiinni 65 ihmistä Elokapinan mielenosoituksen yhteydessä – poliisin mukaan 17 alaikäistä kiinni otettua päästetään vapaaksi kuulustelun jälkeen

Poliisi otti kiinni 65 ihmistä keskeyttäessään Elokapinan mielenosoituksen tänään, kertoo Helsingin poliisi tiedotteessaan perjantai-iltana. Ympäristöliike Elokapinan mielenosoitus katkaisi Mannerheimintien liikenteen iltapäivästä alkaen.

Kiinni otetuista 17 on alaikäisiä, ja poliisin mukaan heidät päästetään vapaaksi kuulustelun jälkeen. Poliisi kertoo, että kaikki kiinni otetut pyritään vapauttamaan mahdollisimman pian.

Aiemmin kerrottiin, että kiinni otetut kuljetettiin busseilla Pasilan poliisivankilaan.

Komisario Katja Nissinen Helsingin poliisista kertoi STT:lle aiemmin perjantai-iltana, että ensimmäisessä bussissa oli nelisenkymmentä aikuista ja runsaat kymmenen alaikäistä mielenosoittajaa.

– Pidämme heitä siellä sen aikaa kun kiinniottamiselle on tarvetta. Kun se lakkaa, ei meillä ole intressiä pitää heitä siellä yön yli.

Mielenosoituksen on määrä jatkua lauantaina

Poliisi aloitti kiinniotot Helsingissä sen jälkeen kun Elokapinan mielenosoittajat eivät noudattaneet poliisin poistumiskäskyä.

Poliisi kertoo, että se yritti neuvotella järjestäjien kanssa mielenosoituksen siirtämisestä Narinkkatorille. Järjestäjä ei kuitenkaan suostunut siirtoon.

Mielenosoituksen näyttämönä ollut Mannerheimintie Helsingin keskustassa saatiin täysin auki liikenteelle yhdeksän aikaan illalla.

Elokapinan edustajat ilmoittivat jatkavansa Ylikulutuskapinaksi kutsumaansa mielenosoitusta lauantaina.