Elokapinan mielenosoitus Helsinki-Vantaan lentokentällä ohi, 28 otettiin kiinni

Elokapinan mielenosoitus Helsinki-Vantaan lentokentällä on päättynyt. Itä-Uudenmaan poliisi kertoo Twitterissä, että poliisi on tyhjentänyt terminaalin mielenosoittajista.

Aiemmin poliisi kertoi, että se otti kiinni 28 mielenosoittajaa. Poistumiskäskyä noudattamatta jättäneitä epäillään tässä vaiheessa niskoittelusta poliisia vastaan ja julkisrauhan rikkomisesta.

Ympäristöliike Elokapina kertoi kolmen jälkeen iltapäivällä aloittaneensa mielenosoituksen Helsinki-Vantaan lentokentällä. Mielenosoittajat estivät kulun turvaporteista turvatarkastukseen lentoaseman kakkosterminaalissa.

Mielenosoittajia käskettiin siirtymään

Itä-Uudenmaan poliisi arvioi mielenosoituksen kooksi iltapäivällä noin 40–50 mielenosoittajaa. Elokapinan mukaan lentokentän sisällä mielenilmauksessa oli yhteensä 60 henkeä ja ulkopuolella noin 30.

Elokapina vaatii, että Suomen lentoliikennettä tulisi vähentää huomattavasti. Elokapina vaatii myös, että suomalaisten koti- ja ulkomaanlentojen ja lentoyhtiö Finnairin ilmastopäästöt tulee sisällyttää Suomen päästövähennystavoitteisiin.

Elokapina osoitti mieltään perjantaina Helsingin ydinkeskustassa ja katkaisi liikenteen Mannerheimintiellä. Poliisi otti kiinni 65 ihmistä, kun mielenosoittajat eivät totelleeet poliisin poistumiskehotusta.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut