Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vedonlyöjät uskovat yhä Ukrainan voittoon – Suomen menestykseen ei uskota

Euroviisujen koko kevään ylivoimaisena voittajasuosikkina jatkaa yhä Ukraina. Maata edustaa Kalush Orchestra kappaleella Stefania, joka yhdistää hiphopia ja ukrainalaista kansanmusiikkia.

Vedonlyöntikertoimia yhteen laskevan Eurovisionworld-sivuston perjantain tilastojen mukaan Ukrainan voittoon uskotaan vedonlyöntitoimistoissa yhteensä 60 prosentin varmuudella.

Muita vedonlyöjien suosikkeja ovat odotetusti yleisönkin ennakkosuosikit Britannia, Ruotsi, Italia ja Espanja. Näiden maiden voittomahdollisuuksia veikataan keskenään melko tasaisesti, ja maiden uskotaan olevan viiden parhaan joukossa.

Britanniaa edustaa Tiktok-tähti Sam Ryder äänihuulia revittelevällä Space Man -kappaleella. Ruotsin Cornelia Jakobsin esittää Hold Me Closer -voimaballadin pelkistetyllä live-show'lla.

Italiaa edustaa vuonna 2019 maata edustanut Mahmood yhdessä Blancon kanssa italiankielisellä balladilla Brividi. Espanja luottaa puolestaan menevään tanssipopiin Chanelin espanjankielisellä SloMo-kappaleella ja tiukalla koreografialla.

"Tulee rehti kilpailu"

The Rasmuksen ja Jezebel-kappaleen menestykseen vedonlyöjät eivät usko. Suomen ei uskota nousevan kymmenen parhaan maan joukkoon, ja kaikkiaan Suomi löytyy kymmenen vähiten veikatun maan joukosta.

Vedonlyöjät voivat usein olla kuitenkin eri väkeä kuin Euroviisuissa äänestävät ihmiset. Finaalin tuloksista puolet tulee äänestäjiltä ja puolet kansallisilta ammattilaisraadeilta.

Euroviisuasiantuntija Anna Muurinen sanoo STT:lle, että Ukrainan laulu ja esitys ovat hyviä. Ukraina on myös perinteisesti kova euroviisumaa.

– Tosi mielenkiintoinen kilpailu, eikä kisa ole itsestään selvä. Ei ole niin, että ilman muuta Ukraina voittaa, kyllä he joutuvat kaikkensa tekemään. Tulee rehti kilpailu, Muurinen arvioi.

Semifinaaleista jatkoon pääsi 20 maata, ja niiden lisäksi finaalissa on suoraan mukana viisi suurinta rahoittajamaata: kisaisäntä Italia, Espanja, Saksa, Ranska ja Britannia.