Lähde WSJ:lle: Kiinan maaliskuinen lento-onnettomuus oli tahallinen, joku ohjasi koneen päin vuorta

Yhdysvaltalaistutkijat uskovat, että Kiinan maaliskuinen China Eastern Airlinesin lento-onnettomuus oli tahallaan aiheutettu. Asiasta uutisoi Wall Street Journal (WSJ) tutkintaa tuntevan lähteen antamien tietojen perusteella.

Boeing 737 -matkustajakone törmäsi vuoreen maaliskuussa Tengin piirikunnassa lähellä Wuzhoun kaupunkia Guangxin alueella. Kaikki koneessa olleet 132 ihmistä kuolivat. Kyseessä oli Kiinan pahin lento-onnettomuus vuosikymmeniin.

Onnettomuuspaikalta löydetyt koneen mustat laatikot toimitettiin Yhdysvaltoihin analysoitaviksi. WSJ:n lähteen mukaan lentodatasta käy alustavan tutkinnan perusteella ilmi, että joku – joko lentäjä tai ohjaamoon väkisin tunkeutunut matkustaja – on tahallaan ohjannut koneen jyrkkään syöksyyn.

Päätelmää tukee sekin, että Kiinan viranomaiset eivät WSJ:n mukaan ole havainneet mitään teknistä vikaa tai vastaavaa selitystä tapahtuneelle.

Yhdysvaltain liikenneturvallisuusviranomaiset ja Boeing kieltäytyivät kommentoimasta WSJ:n tietoja uutistoimisto AFP:lle.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut