YIT saa 4,6 miljardia ruplaa Venäjän liiketoimintojensa myynnistä

Rakennusyhtiö YIT saa 4,6 miljardia ruplaa Venäjän liiketoimintojensa myynnistä, ilmenee venäläisen talouslehti RBC:n Telegram-postauksesta.

Nykyisellä ruplan kurssilla hinta on noin 70 miljoonaa euroa. Helmikuisella kurssilla ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan hinta on reilut 50 miljoonaa euroa.

Venäjän hyökättyä Ukrainaan YIT kertoi ensin keskeyttäneensä uusien hankkeiden ja tontti-investointien aloittamisen Venäjällä. Toukokuun lopulla YIT tiedotti, että se on saanut päätökseen kaiken liiketoimintansa myynnin Venäjällä ja se vetäytyy kaikesta toiminnasta maassa. Yhtiö kertoi tuolloin venäjän-toimintojensa myynnistä Etalon Group:lle, mutta ei kuitenkaan kertonut kauppasummaa.

RBC:n mukaan YIT:llä oli Venäjällä 19 suunniteltua ja rakennettavaa hanketta eri puolilla Venäjää. Moskova, Moskovan alueen, Pietarin, Sverdlovskin alueen, Kazanin ja Tjumenin alueiden projektien nettopinta-ala on RBC:n mukaan noin 600 000 neliömetri.

Suomalainen rakentaminen on ollut Venäjällä arvostettua. Sitä on pidetty laadukkaana ja luotettavana.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut