Somepersoona Juri Dud taistelee Venäjän oikeusministeriötä vastaan

Venäläinen somepersoona Juri Dud on nostanut kanteen Venäjän oikeusministeriötä vastaan, venäläinen verkkolehti Gazeta ru kertoo.

Bloggaaja Dudin mukaan hänelle ei ilmoitettu asianmukaisesti, että hänet on nimetty ulkomaiseksi agentiksi.

Kanteen on vahvistanut tuomioistuimen lehdistöpalvelu. Korvausvaatimusta on tarkoitus käsitellä ensi viikon torstaina moskovalaisessa tuomioistuimessa.

Somepersoona vaatii, että oikeusministeriön prosessi todetaan laittomaksi, koska hänelle ei lähetetty ilmoitusta ulkomaisten agenttien rekisteriin merkitsemisestä.

Dud on todettu huhtikuussa ulkomaiseksi agentiksi. Venäjällä voidaan nimetä yritys, yhteisö tai henkilö ulkomaiseksi agentiksi, mikäli on saa rahaa ulkomailta ja osallistuu poliittiseen toimintaan.

Jos joku nimetään ulkomaiseksi agentiksi, hänen täytyy sisällyttää kaikkialla nimensä yhteyteen, että hän on ulkomainen agentti. Myös muiden tulee sanoa tällaisesta tahosta tai henkilöstä mainitessa, että tämä on ulkomainen agentti.

Viime vuonna Dudin YouTube-sisällön syytettiin olevan huumepropagandaa ja hän sai asiassa sakkoja.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut