Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutissuomalainen: Kuusi yliopistoa on saavuttamassa tavoitteensa vastinrahakeräyksessä

Suomessa kuusi yliopistoa on saavuttamassa yksityiselle rahankeräykselle asettamansa tavoitteet vastinrahakeräyksessä, kertoo Uutissuomalainen.

Uutissuomalaisen yliopistoille tekemän kyselyn mukaan Svenska handelshögskolan, Åbo Akademi sekä Jyväskylän, Oulun, Tampereen ja Turun yliopistot ovat joko yltämässä keräystavoitteisiinsa tai jo ylittäneet ne.

Eniten rahaa, 9,5 miljoonaa euroa, on kerännyt Helsingin yliopisto, mutta se ei ollut asettanut itselleen keräystavoitetta. Toistaiseksi yliopistot ovat keränneet noin 62 miljoonaa euroa. Suomessa on kaikkiaan 13 yliopistoa, ja Uutissuomalainen tavoitti kyselyssään niistä jokaisen.

Kaikkein kauimpana omasta tavoitteestaan on tällä hetkellä Taideyliopisto, jolla on kasassa 43 prosenttia tavoitteeksi asettamastaan neljästä miljoonasta eurosta.

Vastinrahakeräyksessä valtio lahjoittaa yliopistoille tietyn euromäärän jokaista kerättyä lahjoituseuroa kohti. Vastinrahakelpoisten lahjoitusten keräysaika päättyy 30. kesäkuuta. Keräysaika alkoi kesäkuussa 2020.

Valtio jakaa yliopistoille enintään 67 miljoonaa euroa vastinrahakeräyksen seurauksena. Edellisellä kerralla eli vuosina 2014–2017 järjestetyssä keräyksessä oli yliopistoille jaossa noin 129 miljoonaa euroa.