Niinistö Nato-jumista: Vaikea löytää ratkaisua Madridin huippukokoukseen mennessä, mutta keskustelujen alkaminen on myönteistä

Presidentti Sauli Niinistön mukaan Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyshakemusten edistämisestä voi olla vaikea löytää yhteisymmärrystä Madridin ensi viikon Nato-huippukokoukseen mennessä. Vaikka itse Nato-jumissa ei ole kauheasti edistytty, Niinistö pitää kuitenkin edistyksenä sitä, että erimielisyyksistä on ylipäänsä päästy keskustelemaan Turkin kanssa ja Naton johdolla ja että keskusteluja on päätetty jatkaa.

– Vaikutelmani on, että vakavia keskusteluja käydään, ja toivottavasti päädymme kaikki myönteiseen lopputulokseen, Niinistö sanoi.,

Niinistö kommentoi asiaa yhteisessä lehdistötilaisuudessa Euroopan parlamentin puhemiehen Roberta Metsolan kanssa Kultarannassa.

Niinistö kommentoi Turkin esittämiä vaatimuksia toteamalla, että Suomen suhtautuminen terrorismin uhkaan on jo nykyisellään samanlaista kuin nykyisissä Naton jäsenmaissa keskimäärin.

– Meillä on hieman vaikeuksia olla keskivertoa parempia Natossa, Niinistö kuittasi.

Kysymykseen, onko Suomi mahdollisesti Naton jäsen syyskuuhun mennessä, Niinistö totesi, ettei halua antaa tarkkoja aikatauluarvioita.

– Voi se olla mahdollista, mutta on myös mahdollista, ettemme ole jäseniä vielä silloin, Niinistö sanoi.

"EU:n hakijamaan asema symbolisesti merkittävä"

EU-parlamentin puhemies Metsola korosti omassa puheenvuorossaan, että Ukrainalle myönnettävä EU:n hakijamaan asema on symbolisesti erittäin merkittävä. Metsolan mukaan ukrainalaiset taistelevat parhaillaan yhteisten eurooppalaisten arvojemme puolesta.

Hän puhui samasta asiasta myös iltapäivällä eduskunnassa puhemies Matti Vanhasen (kesk.) kanssa pitämässään tiedotustilaisuudessa. Metsola korosti myös, että Euroopan parlamentissa on vahva tuki Ukrainalle, ja esimerkiksi päätöksiä maan tukemiseksi on tehty suurella enemmistöllä.

– Tuki on edelleen olemassa ja se on edelleen vahva, hän sanoi.

Puhemies Vanhanen puolestaan sanoi uskovansa, että Ukrainalle löytyy myös Suomesta pitkäaikaista tukea niin poliitikoilta kuin kansalaisiltakin.

– Ei ainoastaan sodan aikana vaan myös jälleenrakennuksen aikana.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut