Yhdysvallat sanoo seisovansa Liettuan ja Naton sitoumusten takana – kommentin kirvoitti Venäjän uhittelu Kaliningradin rautatiekuljetusten rajoituksista

Yhdysvallat sanoo seisovansa tiukasti Liettuan ja sotilasliitto Naton sitoumusten takana. Vakuutus annettiin sen jälkeen, kun Venäjä oli varoittanut Liettuaa rautatiekuljetusten rajoittamisesta Liettuan läpi Kaliningradiin.

– Me tuemme Nato-liittolaisiamme ja me tuemme Liettuaa, sanoi Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Ned Price toimittajille tiistaina.

Price mainitsi erityisesti Naton artikla viiden, jonka mukaan hyökkäys yhtä Naton jäsenmaata vastaan on hyökkäys kaikkia jäsenmaita vastaan.

– Tuo sitoumus on Yhdysvaltojen osalta raudanluja, hän lisäsi.

Venäjä on vaatinut Liettuaa poistamaan Kaliningradiin meneville rautatiekuljetuksille asetetut rajoitukset. Tiistaina Venäjän turvallisuusneuvoston johtaja Nikolai Patrushev uhkasi Venäjän vastaavan Liettuan toimiin ja varoitti, että toimenpiteillä on negatiivinen vaikutus Liettuan väestöön.

Liettuan ulkoministeri Gabrielius Landsbergis on puolestaan sanonut, että EU:n pakotelistalla olevien tuotteiden kuljetuskielto Liettuan läpi Kaliningradiin on EU:n päätös, ei Liettuan.

Venäjän ulkoministeriö kutsui tiistaina puhutteluun EU:n Venäjän-suurlähettilään Markus Edererin liittyen Venäjän kuljetuksiin Kaliningradiin.

Kaliningrad on Liettuan ja Puolan välissä sijaitseva Venäjän alue Itämeren rannikolla.

Ederer sanoi tiistain tapaamisen jälkeen kehottaneensa Venäjää "pysymään rauhallisena" ja ratkaisemaan ongelman diplomaattisesti, uutistoimisto Tass raportoi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut