Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paltan neuvottelujohtaja Anu Sajavaara nimitettiin uudeksi valtakunnansovittelijaksi – Piekkala ei hakenut jatkokautta

Uudeksi valtakunnansovittelijaksi on nimitetty Palvelualojen työnantajat Palta ry:n neuvottelujohtaja Anu Sajavaara. Nimityksestä päätettiin tänään valtioneuvoston yleisistunnossa.

Valtakunnansovittelija nimitettiin työministeri Tuula Haataisen (sd.) esityksestä, mutta käytännössä työnantaja- ja työntekijäpuoli valitsevat vuorotellen ehdokkaansa sovittelijaksi.

Nykyinen valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala jätti hakematta jatkokautta.

Sajavaaran kausi alkaa 6. elokuuta ja jatkuu elokuuhun 2026 saakka.

– Valtakunnansovittelijan rooli on erityisen tärkeä tässä työmarkkinatilanteessa. Saimme virkaan hyviä hakijoita. Kuulimme valinnassa työmarkkinajärjestöjä, ja Sajavaarasta saamme tehtävään vankan neuvotteluosaamisen omaavan tekijän, Haatainen sanoo tiedotteessa.

Työ- ja elinkeinoministeriön ja valtakunnansovittelijan toimiston tiedotteen mukaan Sajavaara on toiminut 23 vuoden ajan viran tehtävien kannalta keskeisissä tehtävissä.

Ennen Paltan neuvottelujohtajan pestiään Sajavaara on työskennellyt Paltan toimialapäällikkönä vuosina 2019–2021 ja työmarkkinapäällikkönä vuosina 2013–2019.

Aiemmin Sajavaara on toiminut Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n asiantuntijana vuosina 2005–2013 ja Liikenne- ja erityisalojen työnantajat LTY ry:n työmarkkina-asiamiehenä 1999–2005.

Tätä ennen hän on toiminut muun muassa Jyväskylän yliopistossa tutkijana, Euroopan yhteisöjen tuomioistuimessa ja Euroopan unionin neuvostossa juristi-lingvistinä sekä asiantuntijatehtävissä kauppa- ja teollisuusministeriössä ja oikeusministeriössä.

Valtakunnansovittelijaksi haki viisi henkilöä.