Putinin tiedottaja Peskov Venäjän vastatoimista Suomen Nato-jäsenyyteen: "Tällaisia suunnitelmia ei laadita Kremlissä, vaan puolustusministeriössä"

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov on kommentoinut viime päivinä julkisuudessa ollutta kysymystä siitä, miten Venäjä vastaisi, jos Suomeen ja/tai Ruotsiin sijoitetaan puolustusliitto Naton tukikohtia.

– Tällaisia suunnitelmia ei laadita Kremlissä, vaan puolustusministeriössä, Peskov kertoi tiistaina venäläiselle talouslehti RBK:lle.

Peskov muistutti Venäjän presidentti Vladimir Putinin jo arvioineen Venäjän mahdolliset toimet, eikä Kremlillä ole asiaan lisättävää.

Lehti uutisoi julkaisemassaan jutussa Suomen ja Ruotsin allekirjoittaneen tiistaina Natoon liittymispöytäkirjat, ja että seuraavana puolustusliiton 30 jäsenmaan on ratifioitava Suomen ja Ruotsin liittyminen.

Venäjän duuman puhemies Vjatsheslav Volodin jyrähti hiljattain, että Naton tukikohtien sijoittaminen Suomeen lähelle Venäjän rajaa aiheuttaisi maiden rajaseudulle vaaraa. Volodin pitää ajatusta Nato-tukikohdan tuomasta turvasta vääränä.

– Vihollisuuksien puhjetessa iskut kohdistuvat ensisijaisesti vihollisen sotilaalliseen infrastruktuuriin. Päinvastoin. Se vaarantaa sotilaallisen infrastruktuurin sijaintikaupunkien asukkaat, puhemies kirjoitti Telegram-kanavallaan.

Volodin kertoi vastanneensa viestillään Lappeenrannan kaupunginkohtaja Kimmo Jarvalle, joka on Volodinin mukaan esittänyt ajatuksen, että Lappeenrantaan sijoitettava Naton tukikohta toisi turvallisuudentunnetta.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut